Jeugdboeken top 10

De beste Jeugdboeken voor de jongere lezer. Jeugdige lezers zullen smullen van deze boeken en ze in de wereld van het lezen trekken.

Nr
Titel
NL
EN
1

J.K. Rowling

Harry Potter and the Sorcerer's Stone

Harry Potter en de Steen der Wijzen

Harry Potter is een doodgewone, maar ongelukkige jongen die sinds de dood van zijn ouders bij zijn saaie en hardvochtige oom en tante woont, in de bezemkast onder de trap. Op een dag arriveert er een geheimzinnige brief voor hem. En daarna nog een, en nog een. De brieven veranderen Harry's hele leven: hij wordt gered door een woeste figuur op een vliegende motorfiets en hij komt erachter wie zijn verongelukte ouders waren. Met een speciale trein die vertrekt van Perron 9 3/4 belandt hij op Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus, waar hij alles leert over bezemstelen, toverdranken en monsters. En uiteindelijk moet Harry het opnemen tegen zijn aartsvijand Voldemort, een levensgevaarlijke tovenaar.
2

Suzanne Collins

The Hunger Games

De Hongerspelen

Zou jij kunnen overleven, alleen en in de wildernis? Wanneer alles en iedereen erop gebrand is dat je de ochtend niet levend haalt? Winnen betekent eeuwige roem en rijkdom. Verliezen betekent een zekere dood. De Hongerspelen zijn begonnen... Wees gewaarschuwd: dit boek neemt je leven compleet over.
3

Stephenie Meyer

Twilight

Twilight

Als Bella Swan naar het regenachtige Forks verhuist en de mysterieuze en aantrekkelijke Edward Cullen ontmoet, neemt haar leven een spannende wending.

Edward, met zijn krijtwitte huid, gouden ogen en betoverende stem, is zowel onweerstaanbaar als ongenaakbaar. Tot nu toe heeft hij zijn ware identiteit verborgen weten te houden, maar Bella is vastbesloten achter zijn geheim te komen. Wat Bella zich niet realiseert, is dat ze haar leven en dat van anderen in gevaar brengt naarmate ze hem beter leert kennen. En misschien is het al te laatÉ

Een onweerstaanbare combinatie van romantiek en spanning met een bovennatuurlijk tintje. Gepassioneerd, meeslepend en vol verrassende wendingen. Twilight houdt je tot ver na de laatste pagina in zijn greep.

Twilight is het eerste deel van de internationale bestsellerserie van Stephenie Meyer.
4

Jeff Kinney

Diary of a Wimpy Kid

Het leven van een loser

Bram vindt het leven een hel. Op de middelbare school moet hij zich staande houden tussen kleine brugpiepers en volgroeid gespuis dat zich al scheert. Op een dag krijgt hij van zijn moeder een leeg dagboek.

In Het leven van een Loser vertelt Jeff Kinney het verhaal van een onvergetelijke anti-held.
5

Rick Riordan

The Lightning Thief

Percy Jackson En De Olympi‘rs

Echte helden bestaan nog! Stel dat de goden van de Olympus nog bestonden in de 21ste eeuwÉ Stel dat ze nog steeds mensenkinderen krijgen, helden als HerculesÉ En stel dat j’j een van die kinderen bentÉ Griekse mythen en modern avontuur - de meest succesvolle jeugdboekenserie van dit moment. Percy Jackson staat op het punt om van school getrapt te worden. Alweer... En dat is nog maar zijn kleinste zorg. Want hij ontdekt dat hij de nakomeling is van een Griekse god. Als de bliksemschicht van Zeus wordt gestolen hebben Percy en zijn vrienden tien dagen de tijd om zijn onschuld te bewijzen en de oorlog op de Olympus tot bedaren te brengen. Riordan pakt de lezer beet vanaf de eerste pagina en weet een spectaculair avontuur neer te zetten vol Griekse goden, mythologische monsters en een echte held die nu al miljoenen lezers over de gehele wereld weet te boeien.
6

Louis Sachar

Holes

Gaten

De familie van Stanley YŽlnats wordt achtervolgd door pech. Stanley is dan ook niet verbaasd als hij door een misverstand naar Camp Green Lake, een strafkamp voor jongens, wordt gestuurd. Anders dan deze naam doet vermoeden is er helemaal geen meer; dat is al lang geleden opgedroogd. De jongens moeten leder elke dag een gat graven van anderhalve meter diep en anderhalve meter in doorsnee. De directeur zegt dat dit zinloze werk in de brandende zon hun karakter vormt, maar dat is niet de werkelijke reden. In dit razend spannende verhaal wordt langzamerhand steeds duidelijker hoe het noodlot generaties lang de hand heeft gehad in de levens van de personages en hun voorouders. Gaten is een vertelling vol zwarte humor, over misdaad en straf en uiteindelijk gerechtigheid.
7

Harper Lee

To Kill a Mockingbird

Spaar De Spotvogel

Spaar de spotvogel is een ontroerende en hartverscheurende roman over onrecht in het diepe zuiden van de
Verenigde Staten. Het jonge meisje Scout Finch en haar oudere broer Jem worden zich bewust van de grove
ongelijkheden die er heersen tussen blank en zwart. Ze krijgen er direct mee te maken wanneer hun vader de advocaat Atticus alles riskeert om een zwarte man te verdedigen die ten onrechte wordt beschuldigd van de
verkrachting van een blank meisje.
Spaar de spotvogelverscheen voor het eerst in 1960 en geldt als een van de grootste klassiekers uit de Amerikaanse literatuur van de twintigste eeuw. Het werd bekroond met de Pulitzer Prize en is uiterst succesvol verfilmd. Spaar de spotvogel is in meer dan veertig talen vertaald en er zijn wereldwijd meer dan dertig miljoen exemplaren van het boek verkocht.
8

Cassandra Clare

City of Bones

Kronieken van de onderwereld

De vijftienjarige Clary woont met haar moeder in New York. Wanneer deze ontvoerd wordt, komt Clary achter het familiegeheim: haar moeder behoorde ooit tot een groep demonenjagers. Langzaamaan lukt het Clary om tot die wereld door te dringen. Maar de wereld van de demonenjagers is verscheurd. Zal het Clary en haar vrienden lukken om haar moeder te redden?

'Fans van Buffy the Vampire Slayer zullen direct vallen voor deze nieuwe serie.' Publishers Weekly
9

S.E. Hinton

The Outsiders

De Outsiders

In 1967 verscheen in Amerika een opmerkelijke roman van een jonge studente uit Oklahoma. De auteur, S.E. Hinton, had zich laten inspireren door het leven op haar eigen highschool, waar twee rivaliserende gangs de school en de straten van de stad onveilig maakten.
De outsiders werd een wereldwijde bestseller, met ruim 14 miljoen verkochte exemplaren, en nog steeds worden er jaarlijks honderdduizenden boeken van verkocht. Een ontroerend en hoopvol verhaal, en een absolute klassieker uit de Amerikaanse literatuur.

De vetkuiven wonen in de East Side van de stad. Verwaarloosd door hun ouders, als ze die nog hebben, rijden ze in oude barrels en lopen ze rond in afgedragen kleren. De kakkers komen uit het rijke westen en hebben alles: de juiste kleren, mooie auto s en knappe vriendinnen.
De veertienjarige Ponyboy Curtis is een vetkuif. Hij houdt van gedichten en Gone with the Wind. Op een dag worden hij en zijn vriend Johnny aangevallen door een aantal kakkers. Als zij Ponyboy dreigen te verdrinken grijpt Johnny een mes, met voor beiden dramatische gevolgen.
10

Philip Pullman

The Golden Compass

Noorderlicht Het Gouden Kompas

De elfjarige Lyra is opgegroeid zonder haar ware identiteit te kennen. Als haar vriend Roger verdwijnt, begint haar queeste,, die haar in aanraking brengt met uiteenlopende personages, onder wie de superieure Lord Asriel en de charmante maar sinistere Ms Couiter. Ze reist naar het hoge noorden met een groep zigeuzen, op zoek naar hun kinderen - die net als Lyra's vriend Roger zijn ontvoerd. Tegen haar wil raakt Lyra betrokken bij de verschrikkelijke experimenten die in de poolstreek worden uitgevoerd. Achtervolgd, verraden en meer dan eens aan zichzelf overgeleverd, leert ze intussen steeds beter hoe ze moet omgaan met het mysterieuze gouden instrument dat haar de waarheid zal vertellen...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>