Kinderboeken top 10

De beste boeken voor de beginnende lezer! Deze tien boeken zijn zeer leuk, leerzaam en om nooit te vergeten. Ideaal om voor te lezen of zelf te beginnen lezen.

Nr
Titel
NL
EN
1

Maurice Sendak

Where the Wild Things Are

Max en de Maximonsters

De avond dat Max zonder eten naar bed wordt gestuurd, groeit er een bos in zijn kamer. De zee komt aanrollen en Max gaat op weg naar het eiland waar de Maximonsters wonen. Hij is niet bang, hij temt de Maximonsters door diep in hun gele ogen te kijken. De Maximonsters maken hem koning en er wordt een wild feest gevierd. Maar toch voelt Max zich wat eenzaam...
2

Eric Carle

The Very Hungry Caterpillar

Rupsje Nooitgenoeg

Rupsje Nooitgenoeg heeft honger. Hij eet maar door. Als alle blaadjes op zijn, begint hij aan taart, worst, snoep, fruit en chocolade. Elke dag van de week wordt hij een beetje dikker, totdat hij verschrikkelijke buikpijn krijgt. Hij bouwt een huisje om zich heen en aan het eind van de week komt hij er weer uit als een prachtige vlinder!

Het bekendste en meest geliefde boek van Eric Carle in een kartonuitvoering.
3

Shel Silverstein

The Giving Tree

De gulle boom

Er was eens een boomÉ En hij hield van een kleine jongen.' Zo begint dit ontroerende verhaal over de vriendschap tussen een boom en een jongetje. Prachtig ge•llustreerd door Shel Silverstein en klinkend vertaald door Arthur Japin.

Elke dag komt het jongetje naar de boom om de appels te eten, aan zijn takken te bungelen, of langs de stam naar beneden te glijden. Maar als het jongetje ouder wordt, eist hij steeds meer van de boomÉ en de boom geeft. Geeft alles wat hij heeft. Shel Silverstein schreef een prachtig melancholisch verhaal dat voor alle leeftijden andere betekenissen heeft.

Het zal elke lezer, jong of oud, aan het denken zetten over geven, nemen en onvoorwaardelijke liefde.
4

Dr. Seuss

Green Eggs and Ham

Groene Eieren Met Ham

Geweldig nieuws voor alle Dr. Seuss-fans in Nederland: de eerste leesboekjes komen terug! Ter gelegenheid van het 100ste geboortejaar van Theodor Seuss Geisel, beter bekend als Dr. Seuss, brengt Gottmer komend voorjaar vier Dr. Seuss-titels op de Nederlandse markt.
In 1956 nam Theodor Seuss Geisel 220 woorden, zette ze op rijm en vormde zo een meesterwerk voor beginnende lezers. Nu, bijna 50 jaar later, is The Cat in The Hat een van «s werelds bestverkochte kinderboeken ooit en is Dr. Seuss met name in het Engels sprekende deel van de wereld een van de meest gelezen kinderboekenschrijvers. Op de `All Time Bestselling Children«s Books List«, gepubliceerd door Publishers Weekly, staan de vier titels die Gottmer dit voorjaar uitbrengt op respectievelijk nummer 4, 9, 13 en 16, en van de eerste veertig titels op deze ranglijst zijn er maar liefst tien van Dr. Seuss!
Bette Westera zorgt er met haar spiksplinternieuwe vertaling voor dat in Nederland een nieuwe generatie beginnende lezers kennis kan maken met de creaties van Dr. Seuss. Bette Westera (1958) won voor eigen werk tweemaal een Vlag & Wimpel van de Griffeljury, en vertaalde diverse boeken, waaronder de zeer succesvolle prentenboeken van Julia Donaldson en Axel Scheffler. Ze heeft de geweldige uitdaging aangenomen om de wonderbare vondsten van Dr. Seuss uit het Engels te vertalen naar het Nederlands, en is daar op een bewonderenswaardige manier in geslaagd.
5

Jan Terlouw

Koning van Katoren

Koning van Katoren

De 17-jarige Stach, die voordat hij koning wordt zeven moeilijke opdrachten met moed en slimheid weet te volbrengen, beleeft vreemde fantasie-avonturen en leert, dat alles wat onrechtvaardig of oneerlijk is, bestreden kan worden
6

Tonke Dragt

De brief voor de koning

De brief voor de koning

Het spannende verhaal van Tiuri die in de nacht voor hij tot ridder zal worden geslagen een geheime opdracht krijgt: hij moet een brief brengen naar de koning van het naburige land. Een uiterst belangrijke brief, die beslist niet in handen mag vallen van de gevaarlijke Rode Ruiters!
7

Annie M.G. Schmidt

Jip en Janneke spelen buiten

Jip en Janneke zijn dol op buiten spelen. Jip stept het hardst en Janneke kan touwtjespringen als de beste. Maar het liefst spelen ze samen. Op de wip, schatgraven in de zandbak en glijden van een stenen muurtje. Jip en Janneke vervelen zich nooit.
8

Roald Dahl

Matilda

Matilda

Matilda is briljant. Ze is een gevoelig meisje, dat geweldig goed kan leren. Maar haar vader en moerder behandelen har als een onderkruipsel, niet als een dochter. Ze vinden haar maar een lastig persoontje, dat ze dulden totdat ze haar het huis uit kunnen jagen naar een ander deel van het land, of liever nog veel verder weg. Matilda kon praten als volwassene toen ze anderhalf was, lezen met drie, en al v——r ze vijf was, las ze boeken van wereldberoemde schrijvers zoals Dickens, Heminggway, Kipling en Steinbeck, en toch vinden haar ouders haar allleen maar een lastpost.

Matilda besluit zich eens goed kwaad te maken. Ze bedenkt heel slimme straffen voor haar ouders. En als het hoofd van de school, de gruwelijke juffrouw Bulstronk, haar ook wil anpakken, ontdekt Matilda dat ze iets kan wat niemand kan.
9

E.B. White

Charlotte's Web

Charlottes Web

Charlotte's Web is the story of a little girl named Fern who loved a little pig named WilburÑand of Wilbur's dear friend Charlotte A. Cavatica, a beautiful large grey spider who lived with Wilbur in the barn.

With the help of Templeton, the rat who never did anything for anybody unless there was something in it for him, and by a wonderfully clever plan of her own, Charlotte saved the life of Wilbur, who by this time had grown up to quite a pig.

How all this comes about is Mr. White's story. It is a story of the magic of childhood on the farm. The thousands of children who loved Stuart Little, the heroic little city mouse, will be entranced with Charlotte the spider, Wilbur the pig, and Fern, the little girl who understood their language.

The forty-seven black-and-white drawings by Garth Williams have all the wonderful detail and warmhearted appeal that children love in his work. Incomparably matched to E.B. White's marvelous story, they speak to each new generation, softly and irresistibly.
10

Dr. Seuss

The Cat in the Hat

De Kat Met De Hoed

In 1957 nam Theodor Seuss Geisel 236 woorden, zette ze op rijm en vormde zo een meesterwerk voor beginnende lezers. Nu, 50 jaar later, is The Cat in The Hat nog steeds een van 's werelds meest verkochte kinderboeken ooit en is Dr. Seuss met name in het Engelssprekende deel van de wereld een van de meest gelezen kinderboekenschrijvers. Op de All Time Bestselling Children's Books List, gepubliceerd door Publishers Weekly, zijn er van de eerste 40 titels maar liefst 10 van Dr. Seuss.
Bette Westera is er op een bewonderenswaardige manier in geslaagd om de wonderbare vondsten van Dr. Seuss uit het Engels over te brengen naar de Nederlandse taal.
uit de pers: 'Prachtige, humoristische tekeningen' Ð Leesfeest.nl / 'Hoog tijd om kennis te maken met deze prettige boeken' Ð Groter Groeien / 'Fantastische vertaling van Bette Westera... Wat een beginnend leesfeest!'Ð Kinderopvang / 'De korte rijmende zinnetjes lezen als een trein'Ð Leesgoed / 'Het verhaaltje is universeel, de tekst loopt vlot en de illustraties zijn van een ontwapende charme' Ð Algemeen Dagblad over De Kat met de Hoed komt terug

Dr. Seuss
De Kat met de Hoed

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>