Romantische boeken top 10

De beste romantische boeken op een rij. Heb je dit hit Vijftig Tinten Grijs al gelezen? Of de tijdloze klassieker Trots en Vooroordeel.

Klik op de titels voor meer info

Nr
Titel
NL
EN
1

E.L. James

Fifty Shades of Grey

Vijftig tinten grijs

Vijftig tinten grijs is het eerste deel van de zinderende trilogie die in Amerika en Engeland al honderdduizenden vrouwen in vuur en vlam heeft gezet. Vijftig tinten grijs vertelt hoe de jonge, onbevangen literatuurstudente Anastasia Steele onverwachts in aanraking komt met de charismatische, mysterieuze miljonair Christian Grey. Ze is direct betoverd door hem, maar probeert hem uit haar hoofd te zetten: hij is te rijk en te hoog gegrepen voor haar. Totdat Grey op een dag ineens in de winkel staat waar ze parttime werkt. Vanaf dat moment zal Christian Grey Anastasia geen moment meer met rust laten. Steeds dieper trekt hij haar zijn wereld van duistere seksuele fantasie‘n in. Anastasia geniet aanvankelijk zeer van alles wat Grey haar op seksueel gebied leert en van de luxe en rijkdom waarmee hij haar omgeeft. Maar meer en meer krijgt Grey de verliefde Anastasia in zijn macht. Zijn donkerste en diepste wens: totale controle over haar. Christian Grey is verslavend gevaarlijk. Vijftig tinten grijs is het boek waar elke vrouw het over heeft. Tot voor kort werkte E.L. James, moeder van twee kinderen, als uitvoerend televisieproducent. Sinds haar jeugd droomde ze ervan om verhalen te schrijven, maar die droom stelde ze uit voor haar familie en haar carrire. Uiteindelijk nam ze de pen op. Het resultaat: de succesvolste erotische trilogie aller tijden. 'Vijftig tinten grijs zet vrouwen in vuur en vlam!' The New York Times, #1 op de bestsellerlijst 'Meest grensverleggende erotica ooit door een vrouw geschreven.' Elle
2

Jamie McGuire

Beautiful Disaster

Prachtige rampspoed

Abby doet haar best om haar duistere verleden te vergeten. Ze gedraagt zich dan ook voorbeeldig: ze rookt of drinkt niet, is trouw in relaties en zorgt dat ze haar zaakjes altijd goed op orde heeft. Wanneer ze als eerstejaars aankomt op de universiteit wordt haar kans op een nieuw leven al snel gedwarsboomd door Travis, die daar bekend staat als Mr. Onenightstand. Travis, een knappe jongeman vol tatoeages, is de ultieme charmeur. Abby wijst hem af, maar hij krijgt haar via een weddenschap toch in zijn macht
3

Jane Austen

Pride and Prejudice

Trots en vooroordeel

Voor de vijf dochters van de familie Bennet bestaat er maar ŽŽn carrire: het huwelijk. Het is de enige manier om uit de lagere klasse te ontsnappen, waartoe ze nu eenmaal behoren. De komst van twee rijke, knappe en huwbare jongemannen veroorzaakt dan ook de nodige opwinding in de familie.

Elizabeth, ŽŽn van de dochters, is echter een intelligente, pittige jongedame die zŽlf wil kiezen. Als ze de rijke en knappe mijnheer Darcy ontmoet, wil ze weinig van hem weten. Ondanks de koppelpogingen van haar moeder. Hij op zijn beurt voelt zich duidelijk te goed voor haar familie. En tot slot gelooft Elizabeth zonder aarzeling de roddels die over Darcy de ronde doen.

Een onoverkomelijke situatie, zou je denken. Maar als beiden hun vooroordelen en weerstand opzij weten te zetten, blijken ze meer voor elkaar te voelen dan ze in eerste instantie wilden toegeven.

Trots en vooroordeel heeft al van vele generaties lezers het hart gestolen. Met snedige humor beschrijft Austen feilloos de Britse upper class uit het eind van de achttiende eeuw. De botsing tussen trots en vooroordeel, en tussen de verschillende klassen in het 18e-eeuwse Engeland, is nooit ontroerender en komischer beschreven dan door haar. Het boek werd vele malen succesvol verfilmd.
4

Stephenie Meyer

Twilight

Twilight

Als Isabella Swan naar het regenachtige Forks verhuist en de mysterieuze en aantrekkelijke Edward Cullen ontmoet, neemt haar leven een spannende en angstige wending. Edward, met zijn krijtwitte huid, gouden ogen, betoverende stem en bovennatuurlijke gave, is zowel onweerstaanbaar als ongenaakbaar. Tot nu toe heeft hij zijn ware identiteit verborgen weten te houden, maar Bella is vastbesloten achter zijn duistere geheim te komen. Wat Bella zich niet realiseert, is dat ze haar leven en dat van anderen in gevaar brengt naarmate ze hem beter leert kennen. Misschien is het zelfs al te laat....
5

Simone Elkeles

Perfect Chemistry

Perfect Chemistry

Brittany is blond, rijk en populair. Alejandro (Alex) is donker, arm en lid van een gang: De Latino Bloods. Op de eerste schooldag hebben deze twee meteen knallende ruzie. Maar dan worden ze bij elkaar ingedeeld voor een scheikundeproject. En lijken ze elkaar, ondanks hun vooroordelen, steeds leuker te vinden... Want is Brittany's leventje wel zo perfect als het lijkt? En is Alex wel zo wild als hij zich voordoet?
6

S.C. Stephens

Thoughtless

Thoughtless

For almost two years now, KieraÕs boyfriend, Denny, has been everything sheÕs ever wanted: loving, tender, and endlessly devoted to her. When they head off to a new city to start their lives togetherÑDenny at his dream job and Kiera at a top-notch universityÑeverything seems perfect. Then an unforeseen obligation forces the happy couple apart. Feeling lonely, confused, and in need of comfort, Kiera turns to an unexpected sourceÑa local rock star named Kellan Kyle. At first, heÕs purely a friend she can lean on, but as her loneliness grows, so does their relationship. And then one night everything changes . . . and none of them will ever be the same.

7

Nicholas Sparks

The Notebook

Het dagboek

Als Noah Calhoun na de Tweede Wereldoorlog van het front terugkeert naar North Carolina probeert hij de oorlog achter zich te laten. Hij stopt al zijn energie in de restauratie van een oud plantagehuis. Dit huis herbergt zijn mooiste herinneringen en zittend op zijn veranda denkt hij terug aan het meisje van wie hij eens zoveel hield. De mooie Allie Nelson is inmiddels verloofd met een rijke advocaat maar kan de jongen aan wie ze haar hart zo lang geleden verloor nog altijd niet vergeten. Heeft hun liefde de tijd doorstaan? The Notebook werd verfilmd met o.a. Ryan Gosling in de hoofdrol en is inmiddels uitgegroeid tot een ware klassieker die door romantische zielen over de hele wereld in het hart is gesloten. [bio] Nicholas Sparks is de auteur van talloze bestsellers waaronder Message in a Bottle Dear John en The Lucky One en kan met recht een van de meest geliefde verhalenvertellers ter wereld worden genoemd. Zijn boeken zijn naar meer dan dertig talen vertaald en maar liefst acht van zijn romans waaronder zijn nieuwste roman Safe Haven werden met groot succes verfilmd. Sparks woont in North Carolina met zijn vrouw en kinderen.
8

Suzanne Collins

The Hunger Games

De Hongerspelen

Zou jij kunnen overleven, alleen en in de wildernis? Wanneer alles en iedereen erop gebrand is dat je de ochtend niet levend haalt? Winnen betekent eeuwige roem en rijkdom. Verliezen betekent een zekere dood. De Hongerspelen zijn begonnen.... Filmeditie.
9

Sylvain Reynard

Gabriel's Inferno

Gabriel's Inferno

Gabriel's Inferno is the first in this intoxicating trilogy featuring Gabriel and Julia, following their sensual journey of forbidden love - with all the obsessive yearning of Twilight with the intensity of Fifty Shades of Grey.

One man's salvation, one woman's sensual awakening . . .

Gabriel Emerson is a man tortured by his dark past. A highly respected university professor, Gabriel uses his notorious good looks and charm to lead a secret life of pleasure where nothing is out of bounds.

Sweet and innocent, Julia Mitchell enrols as Gabriel's graduate student and his immediate attraction to her, and their powerful and strange connection, threatens to derail his career. Wildly passionate and sinful, Gabriel's Inferno is an exploration of the intense power of forbidden love.


Sylvain Reynard is a Canadian writer with an interest in Renaissance art and culture and an inordinate attachment to the city of Florence.
10

E.L. James

Fifty Shades Darker

Vijftig tinten donkerder

Vijftig tinten donkerder is het tweede deel van de zinderende trilogie die in Amerika en Engeland al miljoenen vrouwen in vuur en vlam heeft gezet.

In Vijftig tinten donkerder wordt Anastasia Steele afgeschrikt door Christian Greys duistere geheimen, en verbreekt ze haar relatie met de gekwelde miljardair. Ze start een nieuw leven en begint een carrire bij een uitgeverij in Seattle, maar haar constante verlangen naar Grey blijft haar gedachten domineren. Wanneer hij haar een nieuw voorstel doet kan ze hem dan ook niet weerstaan. Al snel komt Anastasia meer te weten over het hartverscheurende verleden van de beschadigde en veeleisende Christian dan ze ooit voor mogelijk had gehouden, en wordt ze geconfronteerd met de vrouwen uit zijn verleden. Terwijl Grey worstelt met zijn demonen moet Ana de belangrijkste beslissing van haar leven maken.

Vijftig tinten donkerder is het vervolg op het meeslepende Vijftig tinten grijs.

Tot voor kort werkte E L James, moeder van twee kinderen, als uitvoerend televisieproducent. Sinds haar jeugd droomde ze ervan om verhalen te schrijven, maar die droom stelde ze uit voor haar familie en haar carrire. Uiteindelijk nam ze de pen op. Het resultaat: de succesvolste erotische trilogie aller tijden.

'Vijftig tinten grijs zet vrouwen in vuur en vlam!'
the new york times, #1 op de bestsellerlijst

'Meest grensverleggende erotica ooit door een vrouw geschreven.'
elle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>