Spannende boeken top 10

Op zoek naar een goed spannend boek? Deze spannende boeken ook wel ‘suspense’ zullen de lezer op het puntje van zijn of haar stoel houden.

Nr
Titel
NL
EN
1

Dan Brown

Inferno

Inferno

Robert Langdon, hoogleraar kunstgeschiedenis en symboliek, wordt op een nacht wakker in een ziekenhuis in Florence zonder te weten hoe hij daar is beland. Geholpen door een sto•cijnse jonge vrouw, Sienna Brooks, vlucht Langdon en raakt hij verzeild in een duizelingwekkend avontuur. Langdon ontdekt dat hij in het bezit is van een reeks verontrustende codes, gecre‘erd door een briljante wetenschapper; een genie dat geobsedeerd is door het einde van de wereld en het duistere meesterwerk Inferno van Dante Alighieri.

De strijd tegen deze mysterieuze vijand voert hen langs tijdloze locaties als het Palazzo Vecchio, de Boboli-tuinen en de Duomo, en Langdon en Brooks stuiten op een netwerk van verborgen doorgangen en eeuwenoude geheimen...

In zijn fenomenale bestsellers De Da Vinci Code, Het Bernini Mysterie en Het Verloren Symbool vermengde Dan Brown op meesterlijke wijze geschiedenis, kunst, codes en symbolen met een razend spannend verhaal. Met Inferno bevindt Brown zich op vertrouwd terrein en heeft hij zijn gewaagdste boek tot nu toe geschreven.

Inferno, de vierde Robert Langdon-thriller, speelt zich af in Itali‘.

`Hoewel ik al tijdens mijn studie Dantes Inferno heb gelezen, heb ik pas onlangs, toen ik onderzoek deed in Florence, echte waardering gekregen voor de invloed van Dantes werk op de moderne tijd,' verklaart Brown. `Ik verheug me erop in mijn nieuwe boek de lezers mee te nemen op een reis naar deze mysterieuze wereld, een landschap vol codes, symbolen en geheime doorgangen.'
2

Stepen King

Doctor Sleep

Dr. Sleep

Stephen King wilde wel eens zien wat er van Danny Torrance uit De Shining terecht was gekomen en schreef daarom Dr. Sleep, als een vervolg op De Shining. Danny is een van die mensen die zeggen dat ze nooit als hun vader zullen worden. Maar natuurlijk is de inmiddels veertigjarige Danny net zo verslaafd aan drank als zijn vader Jack ooit was.
En wat voor werk zou Danny doen, vroeg King zich af? Hij besluit hem te laten werken in een hospice omdat Danny met zijn gave Ð de shining Ð stervenden kan bijstaan als ze de grens van leven naar dood overgaan. Ze noemen hem Dr. SleepÉ
3

Gillian Flynn

Gone Girl

Verloren vrouw

`Waar denk je aan, Amy? Dat is de vraag die ik tijdens onshuwelijk het meest heb gesteld, hoewel niet hardop, niet aandegene die daar antwoord op zou kunnen geven. Waar denk jeaan? Hoe voel je je? Wie ben je? Wat hebben we elkaaraangedaan? Wat gaan we nog doen? Dat zijn vragen die Nick Dunne zichzelf stelt op de morgen vanzijn vijfde trouwdag, als zijn vrouw Amy plotseling verdwijnt. De politie verdenkt Nick. Amy s vrienden onthullen dat ze bangvoor hem was en geheimen voor hem had. Hij zweert dat het nietwaar is. Zijn computer bevat vreemde Google-vragen. Hij zegt datze niet van hem zijn. En dan zijn er de verdachte oproepen op zijnmobiele telefoon. Wat is er gebeurd met Nicks mooie vrouw?
4

Dean Koontz

Odd Thomas

Het motel

Odd Thomas is een gewone jongen met een bijzondere gave: hij kan de doden zien en begrijpt wat ze zeggen.

Harmony Corner is een truckstop aan de Pacific Coast Highway. Naast een tankstation is er ook een motel en een restaurant. Als Odd Thomas besluit er te overnachten ontdekt hij dat er meer verborgen wordt gehouden dan je op het eerste gezicht zou denken. Als je er eenmaal bent neergestreken, is het bijna onmogelijk om weer weg te komen.

'Als Stephen King The Rolling Stones is onder de auteurs, dan is Dean Koontz The Beatles.'Playboy

'Dean Koontz schrijft over memorabele personages, omdat hij angstaanjagende spanning combineert met spiritualiteit en humor.' Crimezone.nl
5

Kate Atkinson

Life After Life

During a snowstorm in England in 1910, a baby is born and dies before she can take her first breath.

During a snowstorm in England in 1910, the same baby is born and lives to tell the tale.

What if there were second chances? And third chances? In fact an infinite number of chances to live your life? Would you eventually be able to save the world from its own inevitable destiny? And would you even want to?

Life After Life follows Ursula Todd as she lives through the turbulent events of the last century again and again. With wit and compassion, she finds warmth even in life's bleakest moments, and shows an extraordinary ability to evoke the past. Here is Kate Atkinson at her most profound and inventive, in a novel that celebrates the best and worst of ourselves.
6

Dean Koontz

Watchers

They escape from a secret government: two mutant creatures, both changed utterly from the animals they once were. And no one who encounters them will ever be the same again: a lonely widower; a ruthless assassin; a beautiful woman; a government agent. Drawn together in a deadly hunt, all four are inexorably propelled towards an evil beyond human imagining.
7

S.J. Watson

Before I Go To Sleep

Voordat ik ga slapen

Christine's geheugen is aangetast door een ernstig ongeluk. Elke nacht opnieuw raakt ze al haar herinneringen en daarmee haar identiteit kwijt. Hierdoor is ze volledig afhankelijk van haar man Ben. Maar vertelt Ben haar wel alles?

'Een absolute aanrader.' - 5 sterren in VN's Detective & Thrillergids

'IJzersterke psychologische thriller.' - De Morgen

'Simpelweg het beste debuut dat ik ooit heb gelezen.' - Tess Gerritsen
8

Dennis Lehane

Shutter Island

Gesloten kamer

Zomer 1954. U.S. marshal Teddy Daniels komt aan op Shutter Island, waar het Ashecliffe Hospital, een inrichting voor psychopatische misdadigers is gelegen. Samen met zijn partner, Chuck Aule, onderneemt hij een speurtocht naar Rachel Solando, een voortvluchtige moordenares. Maar ook Teddy Daniels heeft zijn geheimen. Hoe dichter Teddy en Chuck de waarheid naderen, des te meer ze beginnen te geloven dat ze Shutter Island misschien nooit meer zullen verlaten. Want iemand is bezig hen tot waanzin te drijven'
9

Lee Child

Killing Floor

Jachtveld

Jack Reacher: een loner, getraind om snel te denken en nog sneller te handelen. Hij heeft geleefd met en gejaagd op het ergste uitschot dat er bestaat: harde jongens uit het leger die zijn ontspoord. Margrave, Georgia: op een eenzame landweg wordt een man doodgeschoten. Op een zondagochtend worden de commissaris en zijn vrouw afgeslacht. Vlak daarna verdwijnt de bankmanager spoorloos.
Nu wordt er op een verdachte gejaagd. Niet alleen door de politie, maar ook door een groep onzichtbare, uiterst effici e moordenaars. De naam van de verdachte... Jack Reacher.
Lee Child (1954) is geboren in Engeland. Na zijn studie rechten werkt hij bij de televisie. In 1995 besluit hij schrijver te worden en naar de Verenigde Staten te emigreren. Dat dit besluit goed heeft uitgepakt, bewijzen zijn Jack Reacher thrillers als Jachtveld, Lokaas, Voltreffer en Buitenwacht.
'Heel mooi door kalme, feitelijke spanning. Plot heeft een ingenieus tintje.' VN'S DETECTIVE & THRILLERG1DS
'Een zeer opvallende en boeiende thriller.' DE VOLKSKRANT
10

Stepen King

Joyland

Joyland

Devin Jones heeft het best naar zijn zin in het amusementspark Joyland waar hij een zomerbaantje heeft en zijn liefdesverdriet probeert te verwerken. Zo naar zijn zin dat hij besluit zijn studie te onderbreken om een tijdje in Joyland te blijven.

Hij raakt in de ban van de verhalen over de jaren geleden vermoorde Linda Grey, wier geest nog altijd in het spookhuis rondwaart. Er gaan geruchten dat er in de buurt meer jonge vrouwen zijn vermoord, op precies dezelfde manier...

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>