Spirituele boeken top 10

De meest bekroonde spirituele boeken vind je in deze top tien lijst.

Nr
Titel
NL
EN
1

Eckhart Tolle

The Power of Now: A Guide to Spiritual Enlightenment

De Kracht Van Het Nu

In De Kracht van het Nu zet Eckhart Tolle uiteen hoe we ons door volledig te leven in het nu, kunnen bevrijden uit het keurslijf van angst dat gevormd wordt door onze gedachten. We zijn ons denken niet en kunnen onszelf dus verlossen van psychische pijn en waar geluk vinden door ons over te geven aan het Nu.
2

Deepak Chopra

The Seven Spiritual Laws of Success

De zeven spirituele wetten van succes

Dit is een boek dat u uw hele leven zult koesteren, want in deze praktische gids liggen de geheimen besloten die uw dromen in vervulling kunnen doen gaan. In de zeven spirituele wetten van succes put Deepak Chopra uit zijn rijke kennisbron en formuleert hij zeven krachtige principes die door iedereen eenvoudig toegepast kunnen worden om in alle gebieden van het leven succes te boeken.
3

Paulo Coelho

The Alchemist

De Alchemist

De jonge schaapherder Santiago heeft ŽŽn grote wens: de wereld bereizen tot in alle uithoeken om zo uit te vinden hoe deze in elkaar zit. Zijn dromen over een verborgen schat zetten hem aan tot een zoektocht. Na veel omzwervingen ontmoet hij in Egypte de alchemist, die over grote spirituele wijsheid beschikt. Hij adviseert de jongen: 'Luister naar je hart. Dat kent alles, omdat het afkomstig is van de ziel van de wereld en daar ooit naar zal terugkeren (...) Waar je hart is, is ook je schat.'
4

Mitch Albom

Tuesdays with Morrie: An Old Man, a Young Man, and Life's Greatest Lesson

Mijn Dinsdagen Met Morrie

Iedere pagina van dit mooie, aangrijpende boek gloeit van warmte, wijsheid en liefde voor het leven.'

HAROLDS. KUSHNER schrijver van o.a. Als het kwaad goede mensen treft.

'Dit boek is een klein juweel. Ons besef van sterfelijkheid is een wijze meester en een bron van verlichting.'

'Een aandoenlijk boek over de liefde van een man voor zijn mentor. Het getuigt van een oprechtheid die de levenden kracht geeft.'

'Ik houd intens van dit boek. ik heb tegen al mijn vrienden gezegd: "Dit m—Žt je lezen Mitch Albom heeft een prachtig geschenk van zijn leraar gekregen en nu mogen wij dezelfde cursus volgen. Dit is een schitterend verhaal dat je hart voorgoed verwarmt.'

AMY TAN schrijfster van o.a. De vreugde- en gelukclub.
5

Dalai Lama

The Art of Happiness: A Handbook for Living

De kunst van het geluk

Ik ben ervan overtuigd dat de zoektocht naar geluk het doel van ons leven is. Of iemand nu gelooft of niet, welke godsdienst iemand ook aanhangt, iedereen is op zoek naar iets beters in het leven. Dus is geluk de beweegreden van het hele bestaan...'
Dit zijn de woorden van de veertiende Dalai Lama, spiritueel leider van Tibet, Nobelprijs-winnaar en voorvechter van geweldloos verzet; een gelukkig man, die altijd lacht, hoeveel onrecht hem en zijn volk ook is aangedaan. Geluk ligt binnen ieders bereik. Het is een houding die je aanneemt tegenover anderen en tegenover jezelf; een houding die draait om communicatie, openheid en herkenning. Inzien dat een ander - niet anders dan jijzelf - een mens is, is de eerste stap naar zelferkenning en innerlijke vrede. Te vaak plaatsen facetten van ons leven - relaties, gezondheid, welvaart en zo verder - ons voor obstakels, die we het hoofd moeten bieden. De kunst van het geluk, dat de Dalai Lama schreef samen met psychiater Howard Cutler, is een handleiding. 2500 Jaar boeddhistische kennis en helder inzicht bieden hulp bij dagelijkse problemen. Door gesprekken, verhalen en meditaties maakt de Dalai Lama duidelijk hoe we angst, onzekerheid, woede en moedeloosheid kunnen overwinnen.
6

Eckhart Tolle

A New Earth: Awakening to Your Life's Purpose

Een nieuwe aarde

Eckhart Tolle's spirituele blauwdruk voor een nieuwe wereld. De huidige staat van de mensheid is erbarmelijk en gevaarlijk ongezond. Tolle windt er geen doekjes om in dit boek. Ego-denken is de boosdoener. Dat remt ons in alle opzichten af en maakt vrijheid en vooruitgang onmogelijk. Maar hij heeft ook goed nieuws: er is namelijk een alternatief! Daarvoor moeten we eerlijk naar onszelf kijken en de sprong wagen naar een collectief bewustzijn.

Alleen dan kunnen we transformeren naar een andere samenleving.
7

Hermann Hesse

Siddhartha

Siddhartha

Siddhartha is het verhaal van een brahmanenzoon die zijn leven wijdt aan het zoeken naar het ware zelf. Als asceet in de bergen mediteert en vast hij, maar vindt de waarheid niet. Zwervend als bedelmonnik hoort hij spreken over de Boeddha, maar ook de grote Meester kan hem de waarheid niet geven. Dan stort hij zich in het wereldse leven, wordt minnaar van de courtisane Kamala, verwerft rijkdom en bezit, totdat hij voelt hierin ten onder te zullen gaan; en opnieuw wordt hij bedelaar.
Geleid door het heilige Om komt Siddhartha ten slotte aan de grote rivier, symbool van harmonie en vergankelijkheid. In de hut van de oude veerman leert hij de wereld der dingen lief te hebben en te begrijpen.

"Van een steen kan ik houden, en ook van een boom of een stuk schors. Het zijn tastbare zaken, en van wat tastbaar is kan men houden. Maar van woorden kan ik niet houden. Daarom zie ik niets in een leer."

Zo is Siddhartha van asceet en bedelmonnik, levensgenieter en rijkaard teruggekeerd tot de eenvoud van een kind: hij heeft de harmonie, het eeuwige Om gevonden.

Hermann Hesse (1877-1962) ontving in 1946 de Nobelprijs voor Literatuur. Tot zijn beroemdste romans horen Demian', 'De steppewolf, Narziss en Goldmund en Het Kralenspel.
8

H. Kaviratna

Dhammapada: The Sayings of the Buddha

Dhammapada

Ik kan mij geen geleerde voorstellen in dit land of elders, die tot een betere vertaling van Dhammapadam in staat is dan dr. Harischandra Kaviratna. Reeds jong verwierf hij kennis van Sanskriet, Pr‡kriet, M‡gadhi, Hindi, Engels, Duits, Latijn, en andere talen en wetenschappen. Dr. Kaviratna heeft uitermate bijgedragen tot onze Singalese literatuur over een veelheid van onderwerpen zoals yoga, Indische filosofie, mah‡y‡na, therav‡da, zen, tantrisme, Peruviaanse en Maya cultuur, v——r-christelijke Europese cultuur en Egyptologie. De huidige weergave van Dhammapadam is een letterlijke vertaling die de ware geest van Boeddha's eigen woorden met zorg heeft behouden. Deze bloemlezing kan als een boeddhistische encyclopedie in miniatuur worden beschouwd.
9

James Redfield

The Celestine Prophecy

Celestijnse Belofte

In de regenwouden van Peru ligt een manuscript te wachten op ontdekking. Het bevat een schat aan wijsheid, maar er zijn mensen die verspreiding van deze kennis willen tegenhouden. Ondanks het steeds weer dreigende gevaar wordt de zoektocht voortgezet en geeft het manuscript zijn geheimen een voor een prijs - aan de hoofdpersoon, maar ook aan de lezer.
10

Thich Nhat Hanh

Heart of Buddha's Teaching

Het Hart Van Boeddha's Leer

De Vietnamese monnik, schrijver en vredesactivist Thich Nhat Hanh (inmiddels 84 jaar oud) is auteur van tientallen boeken over boeddhistische onderwerpen. Een van zijn meest toegankelijke werken is Het hart van Boeddha's leer. In dit kernboek maakt Thich Nhat Hanh ons deelgenoot van de basis van het boeddhisme. In zorgvuldig gekozen bewoordingen behandelt hij de ware natuur van het lijden en de rol die lijden speelt in het scheppen van mededogen, liefde en vreugde Ð de pijlers van verlichting kortom.

'Boeddha was geen god, Hij was een mens zoals jij en ik, en hij leed zoals wij. Als we met een open hart naar de Boeddha toegaan, zal hij ons met ogen vol mededogen aankijken en zeggen: "Omdat er lijden in je hart is, kun je mijn hart binnengaan." 'Ð Thich Nhat Hanh

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>